Blog

Van mobile first naar mobile only?

Van mobile first naar mobile only?

Gister had ik een online sessie met een van mijn klanten, een webshop in haaraccessoires. Voordat we samen de data in doken, gokte ik dat 90% van de bezoekers de website op mobiel bezochten.

Ik kreeg even een flashback naar een van de eerste online marketing congressen van Emerce die ik bezocht. Zo rond 2012/2013. Er werden toen voorspellingen gedaan dat binnen een paar jaar mobiel verkeer groter zou zijn (> 50%) dan desktop/laptop verkeer. 

We openen Google Analytics, gaan naar Doelgroep > Mobiel > Overzicht. Selecteren de afgelopen 90 dagen. Bingo. 87% van het verkeer komt via mobiel. Dit betekent dat ‘slechts’ 13% de webshop bezoekt op een tablet, laptop of computer. 

Deze enorme verschuiving naar mobiel verkeer, zie ik niet alleen op de consumentenmarkt (B2C). Ook bij opdrachtgevers in de zakelijke markt (B2B) zie ik mobiel verkeer enorm groeien. Het aandeel is vaak nog iets lager dan 50%, maar neemt snel toe.

Tip: Controleer ELKE aanpassing van je website op mobiel!

Ik ben heel benieuwd naar het aandeel  mobiel verkeer (in %) op jouw website! 

Deel dit via:

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print

Deel je grootste inzicht in een reactie hieronder:

Hi, ik ben Lotte

Als business coach help ik mental health therapeuten en coaches van verborgen schat naar een stralende diamant… en zelfs wereldverbeteraar. 

Lees meer >

Wil je de Karmic Marketing Secrets ontdekken om je bedrijf én impact te boosten?

Ben je er klaar voor om meer impact te maken en meer mensen te helpen?

Nieuwste blogs

Wekelijkse inspiratie in je inbox

Krijg toegang tot Lotte’s nieuwste podcast en waardevolle inspiratie in je mail.

Om je beter en persoonlijker te helpen maakt Sparkle Digital gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met het cookiebeleid. Meer informatie