Blog

Gemiste kans?

Gister liep ik m’n dagelijkse rondje buiten om mijn hoofd leeg te maken. Aan de voet van de Erasmusbrug trof het onderstaande… Ik ben heel benieuwd wat de visie achter deze (online) marketing actie is van de Port of Rotterdam (i.v.m. de Wereldhavendagen).

Borrowed land
Likes op Facebook zijn tegenwoordig bijna niets meer waard. Je moet betalen om je fans je berichten te laten zien. Dit wordt alleen maar extremer met de introductie van het 2.0 design.

En uiteindelijk weet je nooit wie je fans daadwerkelijk zijn, want Facebook is eigenaar van de data en geeft deze informatie niet vrij. Laurens van Wesep weet hier alles van… 35.000 fans ineens foetsie.

Op het moment dat je e-mailadressen verzamelt middels een winactie (bijv. ga naar jouwsite.nl/win), dan ben jij zelf eigenaar van de contactgegevens van je fans! En kun je ze mailen wanneer je wilt. Als je wilt kun je de e-mailadressen alsnog importeren als doelgroeplijst voor FB ads.

Of wat dacht je van een speciale hashtag promoten? Die werkt zowel op Instagram, LinkedIn als Twitter. En onder degene die een foto deelt met de hashtag een leuke prijs verloten? Denk aan hashtag #whd19.

Volgend jaar een nieuwe kans! 

Deel dit via:

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print

Deel je grootste inzicht in een reactie hieronder:

Hi, ik ben Lotte

Als business coach help ik mental health therapeuten en coaches van verborgen schat naar een stralende diamant… en zelfs wereldverbeteraar. 

Lees meer >

Wil je de Karmic Marketing Secrets ontdekken om je bedrijf én impact te boosten?

Ben je er klaar voor om meer impact te maken en meer mensen te helpen?

Nieuwste blogs

Wekelijkse inspiratie in je inbox

Krijg toegang tot Lotte’s nieuwste podcast en waardevolle inspiratie in je mail.

Om je beter en persoonlijker te helpen maakt Sparkle Digital gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met het cookiebeleid. Meer informatie