Mijn favorieten boeken

Business boeken

Profit first

Veel van de ondernemers die ik help, hebben geen idee hoe hun bedrijf er eigenlijk voor staat. De hoogte van hun zakelijke rekening bepaalt of het ‘goed’ of ‘slecht’ gaat. Profit first is een simpel systeem om je bedrijf te transformeren van een cash-eating monster in een money-making machine. Door aparte rekeningen te openen, heb je in een oogopslag overzicht hoe je bedrijf er voor staat.

The four hour workweek

De titel van dit boek moet je met een korreltje zout nemen. De schrijver van het boek Timothy Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit. Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van minder werkuren, meer vrije tijd en hoe je het internet voor je laat werken.

Think and grow rich

Dit is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. Dit boek gaat vooral over positief denken. De kernboodschap ervan is dat alles wat de menselijke geest kan bedenken, ook door diezelfde geest tot stand gebracht kan worden. 

“Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt”. 

Mindset boeken

Super attractor

Dit boek is een enorm toegankelijk als je je meer wilt verdiepen in “the law of attraction”. De wet van aantrekking betekent dat je terugkrijgt wat je uitstraalt en verwacht. Glimlach je in de spiegel, dan kun je verwachten dat de spiegel – dus de wereld – terug glimlacht. En vice versa.

Miracle morning

Ik weet nog precies waar ik was toen ik dit boek las. Zonnend bij een strandtent op Nusa Lembogang (eiland naast Bali). Dit boek was voor mij zo’n eye-opener om aan het begin van je dag tijd voor jezelf te maken. Zodat je meteen een positieve & rustige toon zet aan het begin van de dag.