Blog

Van mobile first naar mobile only?

Van mobile first naar mobile only?

Gister had ik een online sessie met een van mijn klanten, een webshop in haaraccessoires. Voordat we samen de data in doken, gokte ik dat 90% van de bezoekers de website op mobiel bezochten.

Ik kreeg even een flashback naar een van de eerste online marketing congressen van Emerce die ik bezocht. Zo rond 2012/2013. Er werden toen voorspellingen gedaan dat binnen een paar jaar mobiel verkeer groter zou zijn (> 50%) dan desktop/laptop verkeer. 

We openen Google Analytics, gaan naar Doelgroep > Mobiel > Overzicht. Selecteren de afgelopen 90 dagen. Bingo. 87% van het verkeer komt via mobiel. Dit betekent dat ‘slechts’ 13% de webshop bezoekt op een tablet, laptop of computer. 

Deze enorme verschuiving naar mobiel verkeer, zie ik niet alleen op de consumentenmarkt (B2C). Ook bij opdrachtgevers in de zakelijke markt (B2B) zie ik mobiel verkeer enorm groeien. Het aandeel is vaak nog iets lager dan 50%, maar neemt snel toe.

Tip: Controleer ELKE aanpassing van je website op mobiel!

Ik ben heel benieuwd naar het aandeel  mobiel verkeer (in %) op jouw website! 

💖 Veel liefs,

P.s. abonneer je GRATIS op mijn podcast en mis geen aflevering! 👇🏽👇🏽👇🏽

Deel deze blog via:

Ik ben benieuwd naar je grootste inzicht! Deel 'm in een reactie hieronder:

Hi, ik ben Lotte

♥️ Business mentor voor hart-gedreven ondernemers

⭐ Marketing strateeg (11+ jaar ervaring)

Sparkle Digital podcast

Al meer dan 6.300 downloads!

Nieuwste blogs

Ontvang gratis soul journey

💓 Ik geloof dat iedereen hier op aarde is met een missie. En dat je bedrijf een voertuig is voor het leveren van je missie en delen van je boodschap. Zodat je vervuld voelt met de groeiende impact die je maakt én leeft in sensual abundance.👇🏼
Om je beter en persoonlijker te helpen maakt Sparkle Digital gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met het cookiebeleid. Meer informatie