Blog

Start jouw personal brand nú

Melissa Kanters - Mels Creative Agency

Heb jij ook regelmatig geen inspiratie voor nieuwe posts op social media? Struggle je met wat je wel en niet met je volgers wilt delen. Personal branding fotograaf Melissa Kanters leert je hoe je nú jouw eigen personal brand creëert en eindeloos inspiratie hebt voor nieuwe content.

? Je kunt deze podcast ook downloaden en gratis beluisteren via iTunes (Apple Podcasts) en Spotify.

Wat is personal branding?

Personal branding is essentieel voor je bedrijf. Vooral nu in de online wereld waarin we leven. Een personal brand bestaat uit je (online) imago en je identiteit. Mensen werken graag met mensen. Hoe authentieker je bent, hoe beter. Dus het is heel belangrijk om te weten, wát jouw identiteit is. En wie je bent. Maar hoe vertaal je dit nou naar je bedrijf? Hoe zorg je ervoor dat mensen met jóu willen werken? Jij bent uniek en authentiek. Hoe draag je dit uit?

Personal branding zorgt ervoor dat je het gat tussen jouw (online) imago en je identiteit zo klein mogelijk te maken.

“People buy on emotion and justify with logic. Connect with your ideal customer and their emotional reasons to buy, to build a relationship.”

Waarom heb je een personal brand nodig?

Mensen werken liever met mensen. Zij willen weten, met wie ga ik in zee? Waarom wil ik met jou werken? Met je personal brand kan je hier op inspelen. Je kunt laten zien wat je hobby’s en interesses zijn. Maar ook wat je guilty pleaures, dromen, normen en waarden zijn.

Stel dat je van hardlopen houdt, dit zorgt meteen voor een verbinding met een potentiële klant die ook regelmatig hardloopt. Dit is ook meteen een ijsbreker. Je gaat een connectie met elkaar aan. Die connectie zijn we met de grote organisaties een beetje kwijt geraakt en die worden nu steeds belangrijker. We willen gewoon weten met wie we zaken doen. Doordat je authentiek bent, kun je die echte connectie aangaan.

Kijk bijvoorbeeld naar de snelle opkomst van social influencers en de enorme invloed die zij hebben op het (koop-)gedrag van hun volgers. Mensen volgen graag mensen, geen bedrijven.

Jouw verhaal kun je ook zo in de markt zetten, storyselling, dat je daar ook echt sales uithaalt. Mensen maken geen aankoopbeslissingen met ons hoofd, maar met ons hart (’emotie’). Op het moment dat je al een relatie aangaat met mensen, dat ze sneller iets bij jou kopen (merkvoorkeur).

Hoe creëer je je persoonlijke merk?

Om te beginnen is het belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen:
Wie ben jij?
Wat typeert jou?
Wat is je missie en de visie van je bedrijf?

Vervolgens is het belangrijk om te weten wat je kernwaardes zijn.

Wat is een kernwaarde?

Iets van jou typeert. Leuke feitjes om op in te spelen. Dit kunnen hobby’s & interesses zijn, guilty pleasures, dromen, maar ook normen & waarden.

Op basis van deze kernwaardes, kunnen potentiële klanten inhaken op jou. Zij voelen zich met jou verbonden, als ze een of meer dezelfde kernwaardes hebben.

Je bent je beroep (bijv. fotograaf) en je hebt kernwaardes.

Het uiteindelijke doel is, dat wanneer mensen een van jouw kernwaarden zien, dat ze meteen aan jouw denken.

In mijn geval is dat bijvoorbeeld Formule 1. Hier ben ik al sinds mijn 10e groot fan van. Veel mensen uit mijn netwerk moeten aan mij denken, op het moment dat ze Formule 1 of Max Verstappen tegenkomen.

Op deze manier leg je onbewuste connecties (merk associaties) in het brein van jouw ideale klant… Je gebruikt kernwaardes die in het dagelijks leven bij iedereen voorbij komen, zodat jouw ideale klant regelmatig aan jou denkt (‘on top of mind’).

Opdracht: bepaal jouw kernwaarden

Stap 1: Sla een van je favoriete tijdschriften open
Bijvoorbeeld: Happinez, Flow, Women’s Health.

Stap 2: Kies 3-5 van jouw kernwaardes (jouw personal DNA)
Blader door het tijdschrift en zoek naar 3-5 woorden die op jou van toepassing zijn.

Bijvoorbeeld: jongensachtige meisje, The Beatles, betermaker, pindakaas, huis aan het water.

Stap 3: Deel consequent content met deze kernwaardes.
Neem je volgers mee in jouw dagelijks leven. Geef ze een kijkje ‘achter de schermen’ en in jouw wereld! Jouw kernwaardes zorgen ervoor dat je altijd inspiratie hebt voor nieuwe content, zodat je ook voor nieuwe volgers blijft bouwen aan je personal brand.

Dit kun je eenvoudig doen via Instagram Stories. Maar het is ook geschikt voor alle andere social media kanalen. Hoe authentieker je bent op al je kanalen, hoe beter. LinkedIn is op dit moment interessant platform om informelere content te delen. Daar val je nu extra mee op, omdat het relatief nieuw is!

Heb je behoefte aan meer hulp bij de ontwikkeling van je personal brand en hoogkwalitatieve foto’s die hier perfect bij passen? Neem dan contact op met Melissa Kanters van Mel’s Creative Agency voor de mogelijkheden.

💖 Veel liefs,

P.s. abonneer je GRATIS op mijn podcast en mis geen aflevering! 👇🏽👇🏽👇🏽

Deel deze blog via:

Ik ben benieuwd naar je grootste inzicht! Deel 'm in een reactie hieronder:

Hi, ik ben Lotte

♥️ Business mentor voor hart-gedreven ondernemers

⭐ Marketing strateeg (11+ jaar ervaring)

Sparkle Digital podcast

Al meer dan 6.300 downloads!

Nieuwste blogs

Ontvang gratis soul journey

💓 Ik geloof dat iedereen hier op aarde is met een missie. En dat je bedrijf een voertuig is voor het leveren van je missie en delen van je boodschap. Zodat je vervuld voelt met de groeiende impact die je maakt én leeft in sensual abundance.👇🏼
Om je beter en persoonlijker te helpen maakt Sparkle Digital gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met het cookiebeleid. Meer informatie