Blog

Heb jij ook last van het ‘Bright Shiny Object’ syndroom?

CLO_1788 kopie

Focus: het is een van de belangrijkste succesfactoren. ?
En tegelijkertijd “o zo lastig”, in deze overprikkelde maatschappij. Waarin wij mensen een spanningsboog van 3 seconden hebben.

Van een van mijn klanten kreeg ik de vraag of hij “ja” moest zeggen op een geweldige business opportunity die ineens op zijn pad kwam. Terwijl hij tegelijkertijd zijn online coaching business aan het groeien is.

???? ?? ?? ?????? ??????

Juist de start van een bedrijf vergt heel veel focus.

Vergelijk het met een raketlancering. Het afschieten vergt ontzettend veel kracht. Wanneer de raket eenmaal in de banen rondom de aarde draait, gaat het veel gemakkelijker. Je hebt dan “momentum” gecreëerd.

Het grootste verschil tussen succesvolle mensen en niet-succesvolle mensen, is dat zij super gefocust zijn op 1 doel. Bijv. topsporters.

Deze hyperfocus zorgt ervoor dat zij zich niet laten afleiden door “bright shiny objects”.

De meeste mensen lijden aan het “bright shiny objects” syndroom. Elke nieuwe kans, pakken ze aan. Met als gevolg dat ze nog maar net met kans 1 begonnen zijn en die dan al laten varen voor kans 2. Waardoor je uiteindelijk nergens komt. Succes vergt nou eenmaal inzet en doorzettingsvermogen.

Vergelijk het met een schip dat geen koers houdt, maar zich constant door de stroming en wind laat meevaren. Dan kom je uiteindelijk nergens.

Stel jezelf daarom de volgende 3 vragen:
– Wat wil ik? ?
– Waarom wil ik dat? ♥️
– Wil ik mezelf minimaal de komende 3-6 maanden hieraan committeren? ??

Je kunt alles, maar niet alles tegelijk.

💖 Veel liefs,

P.s. abonneer je GRATIS op mijn podcast en mis geen aflevering! 👇🏽👇🏽👇🏽

Deel deze blog via:

Ik ben benieuwd naar je grootste inzicht! Deel 'm in een reactie hieronder:

Hi, ik ben Lotte

♥️ Business mentor voor hart-gedreven ondernemers

⭐ Marketing strateeg (11+ jaar ervaring)

Sparkle Digital podcast

Al meer dan 6.300 downloads!

Nieuwste blogs

Ontvang gratis soul journey

💓 Ik geloof dat iedereen hier op aarde is met een missie. En dat je bedrijf een voertuig is voor het leveren van je missie en delen van je boodschap. Zodat je vervuld voelt met de groeiende impact die je maakt én leeft in sensual abundance.👇🏼
Om je beter en persoonlijker te helpen maakt Sparkle Digital gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met het cookiebeleid. Meer informatie