Blog

De enige 3 dingen die elk bedrijf doet om succesvol te zijn

sparkle digital business consultancy organisatieadvies lotte schoots

Besteed je op dit moment minder dan 50% van je tijd, geld en energie aan marketing? En verlang je naar meer omzet en winst? In deze blog deel ik met je de enige 3 dingen die elk bedrijf doet om succesvol te zijn, hoe je je risico’s kunt minimaliseren en hoe je ook als dienstverlener kunt ‘crowdfunden’.

Ik sta op het punt om mijn nieuwste e-book te lanceren met de geheime Karmic Marketing Formule. Speciaal voor therapeuten en coaches die NIET van verkopen houden. Als tipje van de sluier wil ik hoofdstuk 1 alvast met je delen.

Voordat we helemaal in karmic marketing duiken, is het belangrijk om te begrijpen dat elk bedrijf slechts drie dingen doet om succesvol te zijn.

? Je kunt deze podcast ook downloaden en gratis beluisteren via iTunes (Apple Podcasts) en Spotify.

Dit zijn: (1) productie, (2) operatie en (3) marketing.

Productie en Operatie zorgen voor de creatie en levering van je product of dienst. Marketing zorgt ervoor dat je je product of dienst verkoopt.

Business = product of dienst + verkopen

De essentie van elk bedrijf is om een urgent probleem van je ideale klant op te lossen of in een urgente behoefte te voorzien, middels je product of dienst.

1. Productie

Onder productie vallen activiteiten waarmee jij waarde creëert voor je klant middels een product of dienst.

Het maken van fysieke producten (bijv. werkboek, goederen) en online producten (bijv. online training). Maar ook het maken van gratis producten (bijv. een e-book), promotiemateriaal en het plaatsen van content op social media.

Als je diensten verleent, zoals de meeste van mijn klanten, dan vallen je coaching- en therapiesessies hier ook onder. Het levert niet direct geld op. Het kost geld.

2. Operatie

Onder operatie vallen activiteiten zoals: management, finance, klantenservice, administratie, IT en agendabeheer. Het zijn de ondersteunende activiteiten, systemen en diensten die ervoor zorgen dat je bedrijf succesvol is (en blijft).

Denk ook aan je huur, je telefoonrekening, je stroomkosten en je boekhouder.

3. Marketing

Het derde dat bedrijven doen om succesvol te zijn is marketing. Dit zijn de activiteiten die ervoor zorgen dat je nieuwe klanten werft voor je product of dienst. Oftewel de enige activiteiten die geld opleveren!

Als je mensen wilt helpen, moeten ze weten dat je bestaat!

De meeste bedrijven besteden 80% van hun tijd, energie en geld aan productie & operatie. Je produceert iets en dan breng je het op de markt. Zij eindigen met marketing en besteden hier slechts 20% van hun tijd, energie en geld aan.

Verkeerde verhouding

Productie = 30%
Operatie = 50%
Marketing = 20%

Wat is het probleem hiermee? Je moet je productie en operatie voorfinancieren, terwijl je nog niet weet of er vraag is naar je product. Oftewel… een groot risico.

Eerst verkopen, dan maken

Als je eerst je product of dienst in de markt zet, kun je testen hoeveel vraag ernaar is. Op deze manier minimaliseer je je risico en kun je je productie voorfinancieren.

Stel je wilt een nieuwe cursus maken. Je verkoopt het als ‘pilot’ cursus en laat mensen vooraf betalen.

Hebben er te weinig mensen ja gezegd? Dan geef je gewoon het geld teruggegeven. Dat heet een ‘test’, oftewel: marketing.

Ideale situatie

De ideale (uitdagende) verdeling van je tijd, energie en geld in je bedrijf is:

  • Productie 25%
  • Operatie 25%
  • Marketing 50%

Door te starten met je marketingactiviteiten, kun je de kosten van je productie en operatie voorfinancieren.

En dan vraag je je nu natuurlijk af…

Hoe kun je 50% van je tijd, energie en geld toewijden aan marketing?

De 4-staps karmic marketing formule!

Download het gratis Karmic Marketing e-book & ontdek hoe >>>

Credits: alle leringen in dit artikel en het karmic marketing e-book zijn van mijn mentor, online marketing guru, Alex Mandossian en zijn mentor, auteur van de boeken ‘The Diamond Cutter” en “Karmic Management” Geshe Michael Roach.

💖 Veel liefs,

P.s. abonneer je GRATIS op mijn podcast en mis geen aflevering! 👇🏽👇🏽👇🏽

Deel deze blog via:

Ik ben benieuwd naar je grootste inzicht! Deel 'm in een reactie hieronder:

Hi, ik ben Lotte

♥️ Business mentor voor hart-gedreven ondernemers

⭐ Marketing strateeg (11+ jaar ervaring)

Sparkle Digital podcast

Al meer dan 6.300 downloads!

Nieuwste blogs

Ontvang gratis soul journey

💓 Ik geloof dat iedereen hier op aarde is met een missie. En dat je bedrijf een voertuig is voor het leveren van je missie en delen van je boodschap. Zodat je vervuld voelt met de groeiende impact die je maakt én leeft in sensual abundance.👇🏼
Om je beter en persoonlijker te helpen maakt Sparkle Digital gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met het cookiebeleid. Meer informatie