Let op: coachingstrajecten volgeboekt t/m begin februari 2021. Het is wel mogelijk om zelf al te starten met de online training: Word een klantenmagneet

Blog

4 nieuwe inzichten als ondernemer

IMG_2079

Afgelopen week was voor mij bijzonder. Na een tripje naar de Formule 1 race in België, startte mijn reguliere werkweek op dinsdag. Op woensdag had ik een bomvolle VIP adviesdag met Dianne van The Podcast Girl en aansluitend een besloten event van Simone & Dolly in Apeldoorn. Ook had ik een aantal leuke kennismakingsgesprekken via Skype, keek ik de film ‘The Great Hack’ en luisterde naar verschillende podcasts.

Het was ook een week met ontzettend veel nieuwe inzichten op het gebied van mindset, persoonlijke ontwikkeling & work-life balance.


1. Maak elke dag voldoende tijd om te luisteren naar je intuïtie
Je levensvuur. Voelen wat je vandaag te doen hebt. Werken aan je missie. Vanuit flow. Het voelt gemakkelijk. In je kracht staan. Je unieke potentieel. Het gaat vanzelf. Vertrouwen op je gevoel.

Niet alleen maar in je hoofd leven. Keihard werken. Kijken naar wat anderen doen. Als iets voor een ander werkt, betekent dat niet dat het voor jou werkt. Dat jij er blij van wordt.

Dit was mijn belangrijkste inzicht tijdens het besloten event van Dolly & Simone. Ik mediteer ’s ochtends regelmatig 5-10 minuten en ’s avonds schrijf ik in mijn dagboek waar ik die dag dankbaar voor ben. Alleen… liet ik me de laatste tijd toch nog vaak van m’n eigen pad afleiden door wat ik zag bij anderen.

Dit herken je vast wel.

Eigenlijk weet je zelf al dat het niet werkt voor jou, maar omdat het bij een ander werkt, ben je toch nieuwsgierig of het bij jou dan ook niet werkt. Met als gevolg dat het dus niet werkt. En je weer terug bent bij je eigen waarheid.

Deze mindf*ck kun je beter bedwingen door elke dag voldoende tijd te maken, om zonder prikkels te luisteren naar je intuïtie.

2. Maak voldoende tijd om te creëren
Alles om ons heen is door iemand bedacht en vervolgens gecreëerd. Denk aan: je huis, de muziek die je luistert, het schilderij aan je muur, de foto boven je bed, de musical waar je laatst naartoe bent geweest. Eerst bestond het nog niet, totdat iemand een idee ook daadwerkelijk omzette in een resultaat. De mens is gemaakt om te maken. Bijdragen. Daar worden we gelukkig van. Waarde creëren en delen.

Dit kan in allerlei vormen. Online/Offline. Dit hoeft ook niet per se gelinkt te zijn aan kunst. Ik kan bijvoorbeeld heel blij worden van het oplossen van een Japanse puzzel.

Dus heb jij een gaaf idee? Go for it!

3. Internet vasten: heb niet de gehele dag toegang tot internet
Waarschijnlijk herken je het wel. Als ondernemer sta je tegenwoordig bijna 24/7 aan. Vanaf het moment dat we opstaan, tot het moment dat we gaan slapen krijgt ons brein aaneengesloten prikkels te voortduren. Want wat doe je als je 3 minuten moet wachten op het station… Wat doe je als eerste als je wakker wordt? Wat doe je als laatste voordat je naar bed gaat? Hoogstwaarschijnlijk zit je dan nog te scrollen door je social media feeds.

Ik heb zelf al ongeveer een jaar met mezelf de afspraak, dat ik mijn telefoon in mijn keuken laat liggen als ik ga slapen. Zodat ik in ieder geval die straling niet naast mijn hoofd heb.

Gister luisterde ik naar een podcast van Eelco de Boer en daarin vertelde hij dat hij al jaren na 19 uur ’s avonds zijn internet uit zet. Zodat je ineens weer tijd hebt om je moeder ’s avonds te bellen. En dit triggerde me enorm. Ik kan zelf geen tv meer kijken zonder telefoon.

Dus deze week ga ik experimenteren met ‘Internet vasten’ na 19 uur.
Doe jij ook mee?

4. Neem de tijd om te groeien
Regelmatig vergelijken we onszelf met succesvolle ondernemers. En willen we hetzelfde bereiken als hij/zij. Alleen wat we dan vaak vergeten, is dat die ondernemer daar ook niet binnen 1 dag is gekomen. Maar dat daar een heel traject aan vooraf is gegaan. Met ups en downs. Vallen en weer opstaan. En vooral… doorgaan. Leren van je fouten en op zoek gaan naar andere wegen om je doel te bereiken.

Wist je dat je in Sillicon Valley pas een echte ondernemer bent, als je minstens 1x failliet bent gegaan?

Geniet juist van je groeiproces! Een mens wil altijd meer. Er is niet zoiets als een ‘eindstation’ bereiken.

Geef jezelf altijd minimaal 9 maanden de tijd om een idee te ontwikkelen.

💖 Veel liefs,

P.s. abonneer je GRATIS op mijn podcast via Spotify, Apple Podcasts (iTunes) of Soundcloud en mis geen aflevering! 👇🏽👇🏽👇🏽

Deel deze blog via:

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print

Ik ben benieuwd naar je grootste inzicht! Deel 'm in een reactie hieronder:

Hi, ik ben Lotte

 ⭐ Marketing strateeg (> 9,5 jaar) voor coaches & therapeuten

🎙 Host van de Sparkle Digital podcast (1.400+ DL)

💎 Karmic marketing expert

Lees meer >

Sparkle Digital podcast

Wil je groeien in klanten, focus én impact?

Elke week een nieuwe aflevering vol inspiratie en tips op het gebied van strategie én mindset.

Beluister nieuwste aflevering >

Nieuwste blogs

Volg mij op IG stories @LotteSchoots

[instagram-feed]

Ontvang mijn e-book NU gratis 

Hoe je kunt groeien in klanten én impact, zelfs als je een hekel hebt aan verkopen

34 pagina’s tellende e-book inclusief de bewezen Karmic Marketing formule hoe je in 4 bewezen stappen de natuurwetten kunt inzetten voor jouw mooie missie!
 
Vul eenvoudig je naam en e-mailadres in en je ontvangt meteen het e-book (pdf) in je inbox:👇🏼

👥   343 ondernemers gingen je voor!

Om je beter en persoonlijker te helpen maakt Sparkle Digital gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met het cookiebeleid. Meer informatie